El lloc màgic de Chris Wormell - Ressenya Aldea Libros

Ressenya «El lloc màgic» de Chris Wormell

El lloc màgic de Chris Wormell - Ressenya Aldea Libros

El lloc màgic és d’aquelles obres que es llegeix ràpid (del que enganxa). Una peça extraordinària que narra l’intent de fugida d’una nena òrfena.

La Clementina, la nena protagonista, viu amb els tiets Randina a la Gran Ciutat Negra, un lloc ple de fum, sutge i ronya. La Clementina, una mena de Ventafocs, treballa com una esclava pels seus cruels tiets que, a la nit, la tanquen en un fosc soterrani. Mai ha sortit al carrer ni s’ha relacionat amb altres persones. Això fa que tingui una visió molt limitada del món.

El somni de la Clementina és fugir, lliurar-se del control físic i mental que exerceixen els tiets sobre ella, en especial la tieta Vermília. Vol anar al lloc màgic que somia, un lloc ple de muntanyes, verd, aire fresc i amb una casa en una petita vall. En la seva fugida li ajudarà el gat Gilbert, un felí molt enginyós i llest.

El lloc màgic relata el viatge èpic de la protagonista a la recerca d’un lloc millor, un viatge on és impossible no posicionar-se a favor de la Clementina. En resum, una història clàssica i colpidora que evoca a l’Oliver Twist de Dickens i als dolents horribles que surten a les obres de Roald Dahl.

L’autor és il·lustrador i es nota. Les imatges en blanc i negre que trobem a cada pàgina juguen un paper molt important. Il·lustracions i textos interactuen, parlen i beuen unes de les altres per enriquir la història.

El lloc màgic va ser escollit llibre de l’any pel Sunday Times i en català forma part de la nova col·lecció d’Animallibres, L’Arca.

Enllaç compra El lloc màgic

El lloc màgic
Autor: Chris Wormell, 2019
Editorial: Animallibres
Col·lecció: L’Arca
Pàgines: 296
Títol original: The Magic Place
Traductor: Yanick Garcia Porres, 2020

Publicaciones Similares