Ressenya En Serafi i els seus invents meravellosos

Ressenya: En Serafí i els seus invents meravellosos

En Serafí és un somiador optimista, inventor, creatiu i treballador. Tot i ser molt artista, viu amb els peus a terra i és conscient de la necessitat dels diners per viure. Fins i tot del sacrifici de treballar en una feina que no li agrada i envoltat de l’ambient trist del metro de la ciutat.

Això últim, però, no li impedeix mantenir el seu optimisme, en especial quan es treu l’uniforme de la feina, torna a casa i es troba el seu jove amic Llanut. Plegats fan tot de coses que veritablement els fan feliços com passejar, visitar mercats de segona mà i crear tot d’enginys mecànics. Un acomiadament i una herència inesperada provoquen un canvi de domicili a una casa en ruïnes als afores que anirà reinventant i redecorant de mica en mica.

Serafí és una història amb protagonistes optimistes i gens moralitzant, publicada originalment l’any 1967 en francès i en la que l’autor aprofita per criticar als promotors immobiliaris i les expropiacions. Creiem que la gaudiran tant els nens i nenes amb lectura independent com per compartir els adults en veu alta amb la canalla.

Interior doble pàgina Serafi i els seus invents meravellosos de Philippe Fix
Interior doble pàgina En Serafi i els seus invents meravellosos de Philippe Fix

Ens trobem davant un llibre amb unes composicions molt cinematogràfiques de les pàgines, combinant text i imatge de gran format i altres més petites de forma exquisida. El detall i la imaginació de Phillipe Fix obre la porta a perdre’s durant llargues estones en les il·lustracions. Destacar la preciosa edició de l’Editorial Flamboyant, de gran format (22,5×30 cm) i amb tapa dura.

Enllaç compra editorial

En Serafí i els seus invents meravellosos
Autor: Philippe Fix, 1967
Editorial: Flamboyant
Pàgines: 40
Títol original: Le meraveilleux chef-d’oeuvre de Séraphin
Traductor: Maria Cirera, 2019

Publicaciones Similares