El primer cas Comissari Gordon - Ulf Nilsson

Ressenya El primer cas d’Ulf Nilsson

El comissari Gordon és el detectiu del seu districte. Un dia arriba un esquirol tot preocupat perquè li han desaparegut part de les seves nous. Així que el comissari, amb l’ajuda de la ratolina Pat, intentarà resoldre el misteri.

Ulf Nilsson construeix una història dolça, i plena de magdalenes, de detectius i robatoris, on destaca la relació entranyable i les converses entre el comissari i la seva jove ajudant Pat. Surten temes clàssics de la literatura infantil com acusar la guineu (sempre li toca rebre), el perill de deixar-se portar per les aparences, les enveges, la justícia i fins i tot aspectes menys habituals als contes infantils com l’ús de les armes.

Un llibre ple de saviesa i humor, per compartir en veu alta o per llegir de forma autònoma a partir dels 8 anys. Les acolorides i delicades il·lustracions de la Gitte Spee capturen perfectament l’esperit de la narració.

No us deixeu enganyar per l’aparença infantil de les il·lustracions i la història, les mares i pares també el gaudiran molt.El primer cas - Comissari Gordon interior pagina El jardi secret de Viena

L’obra d’Ulf Nilsson forma part del grup d’autores i autors suecs de la literatura infantil que no escriuen per treballar els valors i enviar missatges als infants. El que fa és narrar una bella història plena de pensaments filosòfics que després farà pensar els nens i nenes o esdevindrà la llavor d’interessants converses en família.

Pel comissari Gordon “el millor és que no passi res. Res de res!”. Vol viure en un districte sense cap crim i sense càstigs. No us sembla un desig meravellós per compartir amb tothom?

Enllaç editorial

El primer cas (Comissari Gordon)
Autor: Ulf Nilsson, 2012
Il·lustracions: Gitte Spee
Viena Edicions (Col·lecció El jardí secret)
Pàgines: 40
Títol original: Det första fallet
Traductor: Elena Martí i Segarra, 2019

Publicaciones Similares